Porc, segons un gravat vuitcentista de bèsties - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tastets de porc - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tallers i activitats infantils - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Exhibició d'animals vius - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tast de carn de perol - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Cercavila dels Taxeks de Celrà - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Demostracions de botifarres i altres productes - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Desfilada de tractors antics - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Mostra d'oficis antics: el ferrer - (Ampliar) |
Riudellots de la Selva Fira del Porc FIPORC 2015 Riudellots de la Selva es situa al mapa europeu com el segon municipi d’Europa on hi passen més porcs el dia. Un total de 22.000 porcs diaris arriben a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris. Inauguració oficial de la Fira del Porc FIPORC 2015 - (Ampliar)
La segona edició de la fira temàtica en torn del món del porc FIPORC fira es celebra els dies 7 i 8 de febrer 2015 en el nucli del municipi. A través dels diversos espais del poble es posa en relleu tot el cicle de vida del bestiar porcí. Des de l’animal viu que es pot visitar a l’exposició d’animals vius situada a la Plaça de l’Ajuntament, fins arribar a la pròpia degustació de totes les parts de l’animal i dels productes que se’n deriven en una àrea de tast a l’aire lliure. Cercavila del grup Taxeks, de Celrà - (Ampliar)
FIPORC també té un espai pels més petits, els quals poden aprendre a fer botifarres amb les seves pròpies mans, fer hamburgueses, tallers de dibuix i manualitats relacionades amb el món del porc, fer un passeig pel municipi amb poni o munyir vaques de plàstic a mà, entre altres. La Fira del Porc FIPORC 2015 - (Ampliar)
FIPORC dedica una jornada als professionals del sector porcí, el divendres 6 de febrer al FoodLab de Riudellots de la Selva, i compta amb les ponències de reconeguts experts com el senyor Joan Tibau, director del centre IRTA, la senyora Anna Roca, responsable de la Comissió Tecnicocientífica de la Fundació Agroterritori, la senyor Marina Gispert, investigadora del programa de Qualitat de Producte del centre IRTA de Monells, o el senyor Marco A. Jacho, veterinari i director d'I+D+I d'Inti Veterinaris. La Fira del Porc FIPORC 2015. Tast de greixons - (Ampliar)
Actualment que es troben tot tipus d’aliments a totes les èpoques de l’any, cal fer un esforç per comprendre la importància de la matança en el passat, quan la carn provinent de la matança era en moltes ocasions l’única carn que es menjava en moltes llars rurals. [Galeries d'imatges] ------Reportatge fotogràfic de la granja de porcs de Can Mercader. ------Reportatge fotogràfic de l'especejament d'un porc i preparació de peces. (Imatges base capçalera: Viquipèdia) |
Cartell de la Fira del Porc FIPORC 2015 - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Mostra d'oficis antics: la filadora - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Botifarres dolces - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Mostra d'oficis antics: el ferrer - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tallat de pernil - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tast de botifarra a la brasa amb mongetes - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Especejament del porc - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tast d'embotits - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2015. Tast d'embotits - (Ampliar) |
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice | © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés |